De co-creaters 

 

Djembe

Musiceren doe je met je gevoel, vindt Amara. Muziek maken is plezier maken. Hij straalt het uit tijdens zijn lessen, en natuurlijk ook bij zijn eigen optredens. Hij speelt vaak en graag in wisselende groepen. Tijdens twee zomerweken in augustus is Amara erbij en zal veel djembe en andere muzikale workshops geven en ons mee laten genieten van de andere instrumenten die hij kan bespelen!
ww.djembe-amara.nl | Amara Diabate

Inschrijven Zomerweken

Natuurbelevingswandelingen

Natuurbelevingeswandelingen met DorineNatuurgids Dorine neemt je mee door de bossen over de heuvels naar mooie vergezichten waar de stilte voelbaar is. Onderwijl vertelt ze veel over de planten, bomen en andere wetenswaardigheden over wat er te zien en ervaren is in de natuur. Omdat ze zelf zo van wandelen houdt heeft ze al veel mooie routes en paden ontdekt.  Ze neemt je graag mee op pad! Deze natuurbelevingswandelingen met Dorine zijn erg de moeite waard.
Bovendien verzorgt Dorine de helende plantjes en kleurrijke bloemetjes voor de workshops rituele voetenwassingen met voetenmassage. Een waar genot! Dorine is er de tweede zomerweek.

Inschrijven Zomerweken

Theatersport

Hieke Krijgsman is jaren geleden in aanraking gekomen met Theatersport en sindsdien heeft het haar niet meer losgelaten. “Het is voor mij een fijne manier om mijn hoofd leeg te maken en vooral veel lol te hebben”. Ze geeft in de zomerweken verrassende workshops over deze bevrijdende, uitdagende, creatieve en expressieve manier om eens even los te gaan en uit je comfortzone te stappen.

Theatersport is improvisatietheater. Iedereen kan het, want alles mag en alles kan, binnen bepaalde kaders. Één van de voornaamste uitgangspunten is het accepteren van het spelaanbod van de ander en het durven loslaten van je eigen idee. Voor sommigen best een uitdaging. Maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt, zul je merken dat het in het echte leven ook heel bevrijdend kan zijn om wat vaker ‘ja’ te zeggen! Theatersport helpt je ook om beter te kijken en te zien wat er op dat moment aanwezig is. Daarbij is het dan ook handig als spelers goed op elkaar afgestemd zijn. Daarom beginnen we de workshop met een warming-up waarbij we contact maken (letterlijk èn figuurlijk). De oefeningen en spelvormen zijn goed in te zetten wanneer je bijvoorbeeld werkt met groepen, bv als leerkracht of trainer. Kortom, je kan er veel in kwijt, maar je kunt er ook veel in vinden! 

Inschrijven Zomerweken

Beeldhouwen
Feng Shui

Melinda de Hond heeft een passie voor beeldhouwen, schilderen en boetseren. Bovendien is zij thuis in de wereld van Feng Shui.
Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting hebben op het welzijn en geluk van de mens en hoe negatieve energie veranderd kan worden in positieve energie en hoe je positieve energie kan versterken. Meer over de cursus Feng Shui die ze gaat geven.
In haar andere cursus beeldhouwen ga je samen kijken naar de steen en zien wat er is, wat hij doet en welke creatie je ervan kunt maken. Het genieten van het beeldhouwen staat voorop. Een mooie weg naar een eigen creatie van steen!
In haar workshop krachtstok maken ga je ook op een creatieve manier aan de slag voor jouw eigen persoonlijke stok.
Intuïtief tekenen en energetische waarnemingen ervaren zijn mogelijkheden die kunnen ontstaan als Melinda in de tweede en derde aanwezig is bij zomerweken.
www.dekrachtvancreatie.nl

 Inschrijven Zomerweken

NLP

Nikita Heller | NLPSta in je eigen kracht en waarde is het thema van Nikita Heller dat zij in haar workshops en cursus centraal zet. NLPNLP is de afkorting voor Neuro Linguistisch Programmeren.
In de jaren 70 is NLP bedacht door Richard Bandler en John Grinder.
is haar methode om daarmee iets te bewerkstelligen bij anderen. Ze heeft veel leuke en praktische oefeningen om met NLPNLP is de afkorting voor Neuro Linguistisch Programmeren.
In de jaren 70 is NLP bedacht door Richard Bandler en John Grinder.
aan de slag te gaan en je eigen waarde (weer) te vinden.
Nikita is er drie zomerweken in augustus.
Born te be legend.

 

Inschrijven Zomerweken

Innerlijke Familie

Marina Wakker innerlijke familie | VakantieAndersDe innerlijke familie is een model dat je helpt jezelf en anderen beter te begrijpen. Als je aan de slag gaat met jouw innerlijke familie ga je zien, begrijpen en waarderen hoe mensen in elkaar zitten. Dit begrip maakt het makkelijke om verschillen te overbruggen en samen te werken. Je leert jezelf beter kennen en kunt zo leren putten uit een ruimer repertoire aan eigen kwaliteiten en mogelijkheden.
Marina Wakker geeft deze boeiende cursus in zomerweek 5.
Lees hier meer over Innerlijke Familie

Marina geeft ook de workshop ‘Stress reacties tackelen via je lichaam‘.

Inschrijven Zomerweken

Wie ben je werkelijk?

De 4 elementen, medicijnwiel en de kracht van stenen.
In de cursus ‘Wie ben je werkelijk’ ga je op een ontdekkingstocht om jouw kwaliteiten meer in het licht te kunnen plaatsen en jezelf meer te waarderen. Anna heeft veel kennis en technieken in huis om samen met jou je sterke kanten zichtbaar te maken en daarin mooi te zijn. Numerologie, werking van edelstenen, opstellingen en bach bloesem remedie kunnen daarbij ingezet worden.
Op een zachte vriendelijke en soms confronterende wijze zal Anna je uitnodigen om te ontdekken wie je werkelijk bent. Met oefeningen en gesprekken om veel te kunnen ervaren en plezier te beleven.

Anna geeft ook workshop over het effect van de verschillende elementen, water, lucht, vuur en aarde. Je kunt ook samen met Anna een medicijnwiel maken. Het is een indiaans ritueel. Medicijnwielen maak je om het evenwicht te herstellen met je zelf en alles om je heen. In deze workshop kun je je eigen intentie voor iets neerzetten. Anna is er in de derde zomerweken. Lees meer over Het effect van de verschillende elementen; water, lucht, aarde en vuur

Inschrijven Zomerweken

Klankreizen, reiki, meditatie en yoga

Klankreizen, reiki, meditatie en yoga verwarmt de harten van Jeroen van Rooij en Kim Nuij.
Zij geven samen de helende en meditatieve klankreizen met klankschalen, didgeridoo en andere instrumenten.Samen muziek maken is verbindend, samen drummen of didgeridoo spelen doen ze graag met groepen.

Jeroen gaat een japanse reiki cursus geven met ademhaling, meditatie en handopleggingen.
Kim geeft intensieve yinyoga lessen in de ochtend dru-yoga workshops. Kim neemt iedereen die dat wil graag mee op een mindfulwalk door het bos. Kim en Jeroen zijn er over 4 weken verspreid aanwezig.

Lees hier meer over Kim en Jeroen en hun workshops

Inschrijven Zomerweken

‘Ik ben geweldig’, oliën en knuffelstenen

Mariëlle Schenk, eigenaresse van De Zweverige Winkel, is al van kinds af aan geïnteresseerd in de natuur, esoterie en spiritualiteit. Nadat ze  meerdere intensieve trainingen in bewustwording heeft beleefd en ervaren, is ze zich verder gaan verdiepen in Reiki. Na enkele jaren is ze opgeleid tot reikimaster.

IK ben GEWELDIG!! Is een van haar workshops die ze gaat geven in de eerste zomerweek. Ze weet inmiddels ook alles van oliën en het maken van knuffelstenen. Marielle is er in de eerste zomerweek. Lees hier meer over de workshops van Mariëlle

Inschrijven Zomerweken

Hoe adem jij?

Margreet van Brugge | Hoe adem jij? | VakantieAndersAdemen en bewustwording zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zoals je leeft adem jij en zoals je ademt leef jij. Ademhalen doen we automatisch, maar hoe we ademen, dat bepalen we zelf.
In een ademcursus laat Margreet van Brugge je kennismaken met de wijsheid van de adem en hoe deze je in contact brengt met je eigen lichaam.
Je kunt meelopen met Margreet in haar ‘Bosbad’wandelingen met mediatie en ademoefeningen.
Een reis door je chakra’s met ademen en klanken maken is een andere workshop van Margreet deze zomer. Ze is er bij in de derde en vierde zomerweek.
Lees hier meer over de ademcursus.

Inschrijven Zomerweken

Mazzaze  Massage

Carla Mazzaze Massage in zomerweken bij VakantieAnders

Vol massage variatie met invloeden uit de oosterse, de klassieke, de dynamische, hawaiiaanse en wellness massages! Carla Pleijers biedt twee unieke massage weken in een massage arrangement. In alle weken is er massage, in workshops of arrangement.
Massage om te geven en te ontvangen, massage als manier om te ontspannen.
Of een massage voor jezelf boeken, dat kan ook.
Dè ideale combinatie in je vakantie!
Carla is er de hele zomer, dus alle weken kun je meer of minder massage workshops meedoen.

Inschrijven Zomerweken

Familie opstellingen

Open- en Ontmoet jezelf
Luc bij watervalTijdens deze workshops werken we met het principe van (familie)opstellingenwerk volgens Bert Hellinger. De focus in deze workshop is pragmatisch en gericht op het hier en nu. Wat heb je nodig om een nieuwe uitdaging aan te gaan, een stuk verleden los te laten of belemmering op te lossen om verder te gaan. In een opstelling ervaar je heel direct jouw thema en wat je daarin nodig hebt. Je zult jezelf intensief ervaren en dit kan ook zo zijn voor diegene die meedoen aan de opstellingen. Ieder heeft natuurlijk zijn/haar eigen thema maar het bijzondere is dat alle aanwezigen betrokkenheid voelen en positief delen in de oplossing. In elke zomerweek zijn er één of meer familie opstellingen met Luc Uiterwijk.

Inschrijven Zomerweken

Inspiratiereis met dansmeditatie, klankschalen, mandala tekenen, panthoum schrijven, mayakalender en godinnenavonden!

Naast de massages van Mazzazze geeft Carla ook de inspiratiereis een reeks van workshops met verschillende inspirerende onderdelen zoals dansmeditatie, klankschalen, mandala tekenen, panthoum schrijven, Mayakalender en de godinnenavonden! Carla verzorgt deze reizen in verschillende zomerweken in zijn geheel, in andere weken delen eruit.

Inschrijven Zomerweken

Healing TAO

Tao betekent ‘de natuurlijke weg’. En zeg nou zelf… wat is er nu fijner tijdens een vakantie in de mooie natuur van de Ardennen dan jouw eigen natuurlijke weg te onderzoeken? Guido Kwikkers neemt je mee in de TAO curus. De Tao spoort ons aan onze innerlijke kracht aan te boren en te ontwikkelen. Healing Tao is een uniek en praktisch systeem voor zelfheling en zelfontwikkeling, gebaseerd op oude taoïstische tradities. Healing Tao is een proces waarin je op een ontspannen manier tot een harmonische integratie van je fysieke, mentale, emotionele en spirituele leven komt. Tijdens de cursus bij Vakantie Anders werken we aan de gezondheid van ons lichaam en geest door de natuur in te schakelen. De vijf traditionele elementen uit de Chinese gezondheidsleer –metaal, water, hout, vuur en aarde- gaan we opzoeken en inzetten voor heling en vitalisering van onze organen. En niet te vergeten de –misschien wel meest effectieve meditatie uit de taoïstische traditie- innerlijke glimlach. Een heel lichaam dat van binnen en van buiten glimlacht…dat is pas vakantie! Al met werken we aan:Meer energie en vitaliteit… Sterker mentaal en emotioneel evenwicht…
 Meer ontspanning en uitbreiding van zelfbewustzijn… www.tao2work.nl | Guido Kwikkers

Inschrijven Zomerweken

Klanken!

Louise Pohlkamp is thuis in de wereld van klank. Daarin maakt ze gebruik van klankschalen, stemvorken, meditatie en chakra’s. Bovendien kan Louise je via numerologie en /of astrologie inzicht geven in jezelf, wat zeggen jouw geboortegetallen jou. Louise komt verschillende klank workshops geven in onze zomerweken.

  • Workshop Klank vanuit de psychologie van de chakra’s  In deze workshop leer je hoe je chakra systeem werkt en hoe je chakra’s in balans worden gebracht dmv klank. Je energiesysteem zal beter doorstromen
  • Workshop Klank met Meditatie <Je innerlijke reis> In deze workshop beleef je een innerlijke klankmassage Deze Klankmeditatie werkt op je dna en je celgeheugen
  • Workshop Fonoforese (stemvorken) met Astrologie en de planeten In deze workshop luister je naar de frequenties van de belangrijkste planeten in je horoscoop. Ook kan er een astrologiekaart getrokken worden
  • Workshop Hartfrequentie voor diepe ontspanning en relaxatie Met de klankfrequentie  (432 Hz) van een kristallen HART klankschaal kun je door deze oertoon je hoofd leegmaken en kun je de resonantie in je hart ervaren
  • Workshop Klank met kaartlegging  In deze workshop
  • Workshop Klank en numerologie  In deze workshop krijg je inzicht in cijfers en letters en berekenen we je geboortedatum Hierbij kun je ook klank ervaren die je naam en geboortedatum versterkt in energie www.bedrijfstransformatie.nu

Inschrijven Zomerweken

3e Chakra VakantieAnders

Workshop VakantieAnders

Klankschalen VakantieAnders

Mandala tekenen VakantieAnders