Co-creaters

Ervaren, ontdekken en beleven! Elke week weer workshops en activiteiten om van te genieten, samen met anderen. Bij de maaltijden en het kampvuur zijn er nog meer ontmoetingen om na te praten, te dansen en te luisteren. Onze bekende formule met workshops en activiteiten blijft bestaan en zal ook deze zomer weer zeer gevarieerd zijn. De summerschools en de specials worden eraan toegevoegd. Lees er hier alles over.

Mazzaze  Massage

Carla Mazzaze Massage in zomerweken bij VakantieAnders

Vol massage variatie met invloeden uit de oosterse, de klassieke, de dynamische, hawaiiaanse en wellness massages! Carla Pleijers biedt twee unieke massage weken in een massage arrangement. In alle weken is er massage, in workshops of arrangement.
Massage om te geven en te ontvangen, massage als manier om te ontspannen.
Of een massage voor jezelf boeken, dat kan ook.
Dè ideale combinatie in je vakantie!

Inschrijven Zomerweken 2018

Healing TAO

Tao betekent ‘de natuurlijke weg’. En zeg nou zelf… wat is er nu fijner tijdens een vakantie in de mooie natuur van de Ardennen dan jouw eigen natuurlijke weg te onderzoeken? Guido Kwikkers neemt je mee in de TAO curus.
De Tao spoort ons aan onze innerlijke kracht aan te boren en te ontwikkelen. Healing Tao is een uniek en praktisch systeem voor zelfheling en zelfontwikkeling, gebaseerd op oude taoïstische tradities. Healing Tao is een proces waarin je op een ontspannen manier tot een harmonische integratie van je fysieke, mentale, emotionele en spirituele leven komt.
Tijdens de cursus bij Vakantie Anders werken we aan de gezondheid van ons lichaam en geest door de natuur in te schakelen. De vijf traditionele elementen uit de Chinese gezondheidsleer –metaal, water, hout, vuur en aarde- gaan we opzoeken en inzetten voor heling en vitalisering van onze organen. En niet te vergeten de –misschien wel meest effectieve meditatie uit de taoïstische traditie- innerlijke glimlach. Een heel lichaam dat van binnen en van buiten glimlacht…dat is pas vakantie! Al met werken we aan:Meer energie en vitaliteit… Sterker mentaal en emotioneel evenwicht…
 Meer ontspanning en uitbreiding van zelfbewustzijn…
www.tao2work.nl | Guido Kwikkers

Inschrijven Zomerweken 2018

Familie opstellingen

Open- en Ontmoet jezelf
Luc bij watervalTijdens deze workshops werken we met het principe van (familie)opstellingenwerk volgens Bert Hellinger. De focus in deze workshop is pragmatisch en gericht op het hier en nu. Wat heb je nodig om een nieuwe uitdaging aan te gaan, een stuk verleden los te laten of belemmering op te lossen om verder te gaan. In een opstelling ervaar je heel direct jouw thema en wat je daarin nodig hebt. Je zult jezelf intensief ervaren en dit kan ook zo zijn voor diegene die meedoen aan de opstellingen. Ieder heeft natuurlijk zijn/haar eigen thema maar het bijzondere is dat alle aanwezigen betrokkenheid voelen en positief delen in de oplossing. In elke zomerweek zijn er één of meer familie opstellingen met Luc Uiterwijk.

Inschrijven Zomerweken 2018

Djembe

Musiceren doe je met je gevoel, vindt Amara. Muziek maken is plezier maken. Hij straalt het uit tijdens zijn lessen, en natuurlijk ook bij zijn eigen optredens. Hij speelt vaak en graag in wisselende groepen. Tijdens twee zomerweken in augustus is Amara erbij en zal veel djembe en andere muzikale workshops geven en ons mee laten genieten van de andere instrumenten die hij kan bespelen!
www.djembe-amara.nl | Amara Diabate

Inschrijven Zomerweken 2018

Natuurbelevingswandelingen

Natuurbelevingeswandelingen met DorineNatuurgids Dorine neemt je mee door de bossen over de heuvels naar mooie vergezichten waar de stilte voelbaar is. Onderwijl vertelt ze veel over de planten, bomen en andere wetenswaardigheden over wat er te zien en ervaren is in de natuur. Omdat ze zelf zo van wandelen houdt heeft ze al veel mooie routes en paden ontdekt.  Ze neemt je graag mee op pad! Deze natuurbelevingswandelingen met Dorine zijn erg de moeite waard.
Bovendien verzorgt Dorine de helende plantjes en kleurrijke bloemetjes voor de workshops rituele voetenwassingen met voetenmassage. Een waar genot!

Inschrijven Zomerweken 2018

Theatersport

Nieuw dit jaar bij VakantieAnders is de theatersport, of beter gezegd, terug van weggeweest! Improvisatietheater, inspringtoneel met veel ludieke en grappige oefeningen om helemaal vrij te zijn en met humor te genieten van deze heerlijke workshops.
Luc Uiterwijk en Hieke krijgsman nodigen je uit om mee te doen!

Inschrijven Zomerweken 2018

Geweldloze  Communicatie

Workshop geweldloze communicatie. Dit is ontwikkeld door Marshall Rosenberg en leidt wereldwijd tot het oplossen en voorkomen van conflicten, concrete verheldering van communicatie en heling van relaties. Het is een dynamische taal van overvloed en gelijkwaardigheid.
In onze zomerweken kun je op een speelse manier kennismaken met het proces van Geweldloze (Verbindende) Communicatie. Door te werken met kleurrijke vloer- en handkaarten, zodat je letterlijk stappen kunt zetten. Oren en handpoppen maken je luister- en spreekhouding duidelijk en het oefenen luchtig en inzichtelijk. Bij het oefenen kan je ook steeds eigen situaties gebruiken.

Klanken!

Louise Pohlkamp is thuis in de wereld van klank. Daarin maakt ze gebruik van klankschalen, stemvorken, meditatie en chakra’s. Bovendien kan Louise je via numerologie en /of astrologie inzicht geven in jezelf, wat zeggen jouw geboortegetallen jou.
Louise komt verschillende klank workshops geven in onze zomerweken.

 • Workshop Klank vanuit de psychologie van de chakra’s  In deze workshop leer je hoe je chakra systeem werkt en hoe je chakra’s in balans worden gebracht dmv klank. Je energiesysteem zal beter doorstromen
 • Workshop Klank met Meditatie <Je innerlijke reis> In deze workshop beleef je een innerlijke klankmassage Deze Klankmeditatie werkt op je dna en je celgeheugen
 • Workshop Fonoforese (stemvorken) met Astrologie en de planeten
  In deze workshop luister je naar de frequenties van de belangrijkste planeten in je horoscoop. Ook kan er een astrologiekaart getrokken worden
 • Workshop Hartfrequentie voor diepe ontspanning en relaxatie
  Met de klankfrequentie  (432 Hz) van een kristallen HART klankschaal kun je door deze oertoon je hoofd leegmaken en kun je de resonantie in je hart ervaren
 • Workshop Klank met kaartlegging  In deze workshop
 • Workshop Klank en numerologie  In deze workshop krijg je inzicht in cijfers en letters en berekenen we je geboortedatum Hierbij kun je ook klank ervaren die je naam en geboortedatum versterkt in energie
  www.bedrijfstransformatie.nu

Inschrijven Zomerweken 2018

Beeldhouwen
Feng Shui

Melinda de Hond heeft een passie voor beeldhouwen, schilderen en boetseren. Bovendien is zij thuis in de wereld van Feng Shui.
Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting hebben op het welzijn en geluk van de mens en hoe negatieve energie veranderd kan worden in positieve energie en hoe je positieve energie kan versterken. Lees hier meer over de cursus die ze gaat geven.
In haar andere cursus beeldhouwen ga je samen kijken naar de steen en zien wat er is, wat hij doet en welke creatie je ervan kunt maken. Het genieten van het beeldhouwen staat voorop. Een mooie weg naar een eigen creatie van steen!
In haar workshop krachtstok maken ga je ook op een creatieve manier aan de slag voor jouw eigen persoonlijke stok.
Intuïtief tekenen en energetische waarnemingen ervaren zijn mogelijkheden die er kunnen ontstaan als Melinda in de zomerweken is.
www.dekrachtvancreatie.nl

Inschrijven Zomerweken 2018

Yoga

Marjanne van Ruijven-yogaHara-O-Yoga is een yogavorm die redelijk actief is (afgestemd aan de deelnemers en de tijd van de dag) en waarin je buik (Hara) een belangrijk aandachtspunt is. Je Hara is de zetel van je kracht, energie, intuïtie, balans en draagvermogen. Het is het middelpunt van je lichaam van waaruit je in de natuurlijke houding en beweging beweegt en je een natuurlijk evenwicht, ontspanning zult ervaren, zowel fysiek als mentaal. Lees hier verder.

 

Inschrijven Zomerweken 2018

Lachyoga

Heerlijk lachen omdat het mag, het blije kind in je aanspreken en naar buiten brengen. Lachyoga ontspant, verbindt en geeft energie. Lachyoga is er voor jong en oud. Een lachyogaworkshop omvat yogaoefeningen, improvisatieoefeningen, lachyogaoefeningen, klapritmes en een lachmeditatie. Als je een open houding, overgave en een tikkeltje lef meebrengt, dan gaat het (nep)lachen vanzelf!

Inschrijven Zomerweken 2018

Inspiratiereis met dansmeditatie, klankschalen, mandala tekenen, panthoum schrijven, mayakalender en godinnenavonden!

Naast de massages van Mazzazze geeft Carla ook de inspiratiereis een reeks van workshops met verschillende inspirerende onderdelen zoals dansmeditatie, klankschalen,mandala tekenen, panthoum schrijven, Mayakalender en de godinnenavonden!

Inschrijven Zomerweken 2018

3e Chakra VakantieAnders

Workshop VakantieAnders

Klankschalen VakantieAnders

Mandala tekenen VakantieAnders