7 redenen om samen te wandelen.

Wandelen is bewegen en dat is altijd goed. Je bent lekker buiten, ook bij weer en wind, dat geeft je energie en het is heerlijk om de wind, zon en kou of warmte op je huid te voelen.

Samen wandelen geeft gedeelde ervaringen. Dezelfde bomen, planten en voorbijgangers zien, dezelfde warmte voelen, geuren ruiken en dezelfde geluiden horen geeft een gedeelde werkelijkheid. Samen commentaar erop geven maakt dat nog sterker.

Samen wandelen is elkaar ontmoeten, naast elkaar lopen is gemakkelijker praten dan tegenover elkaar zitten, zeker als het over lastige onderwerpen gaat.

Wandelen wordt ook wel eens sociale lijm genoemd. Tijdens het lopen voel je meer verbinding met, en aansluiting op elkaar. Heel handig als je elkaar wilt leren kennen.

Wandelen is naast een fysieke bezigheid ook een sociaal proces. Onderzoek toont aan dat vooruit bewegen ook  psychologische beweging leidt. Het beïnvloed onze gedachten en gevoelens. In onze taal gebruiken we veel metaforen als ‘het loopt lekker’ of ‘we gaan vooruit’ of ‘zo komen we ergens’. Vooruit bewegen maakt ook processen in onze hersenen die met vooruitgang te maken hebben toegankelijker. Via beweging kom je in de stemming om ‘stappen te zetten’ of ‘door te gaan.’

Wandelen vermindert stress. Als je ontspant zie je alles positiever. Een positieve stemming vergroot het creatieve en flexibele denken. Het is zelfs zo dat wij, mensen, lopend beter in staat zijn om alternatieve oplossingen voor problemen te verzinnen. Het maakt je blik ruimer, je denkt makkelijk out of the box! Hoe fijn is het om samen te genieten van deze creatieve en flexibele gedachtes door deze met elkaar te delen.

 

Met VakantieAnders wandelen

We verkennen op onze wandeldagen telkens een ander gebied.  Onze natuurgids Dorine vertelt onderweg over planten, bomen en andere weetjes van de natuur. We wandelen ongeveer 6 km, soms iets korter, soms iets langer.Je bent van harte welkom om met ons mee te lopen. Om nieuwe mensen te leren kennen, om samen bezig te zijn, een gezellige inspirerende middag te hebben en vol energie weer naar huis te gaan.
Ga je mee?

Wandeldata

24 februari in/bij Kaatsheuvel.

We verzamelen deze dag om 11 uur in het spirituele centrum Muscaria, Peperstraat 14, 5171 EC Kaatsheuvel.
We wandelen in de nabijgelegen Drunense duinen

31 maart bij Nijmegen
28 april bij Amersfoort
26 mei aan de kust bij Den Haag

En verder

Meld je even aan, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen
Bijdrage voor de wandeling is € 5,00. Bij aankomst te betalen
We starten om 11.30 uur, liefhebbers voor een kopje koffie/thee voor de wandeling kunnen wat eerder komen.
Onderweg stoppen we om op een bankje of in het gras je zelf meegebrachte lunch op te eten
We eindigen de wandeling ook weer bij de verzamelplaats.