Hoe komt het toch dat wandelen zo fijn kan zijn? Dat komt doordat wandelen een fysieke bezigheid is, maar ook een sociaal proces. Onderzoek toont aan dat vooruit bewegen zelfs tot psychologische beweging leidt. Het beïnvloedt onze gedachten en gevoelens.

In onze taal gebruiken we veel wandelmetaforen, zoals ‘het loopt lekker’ of ‘we gaan vooruit’ of ‘zo komen we ergens’. Vooruit bewegen maakt ook processen in onze hersenen, die met vooruitgang te maken hebben, toegankelijker. Via beweging kom je in de stemming om ‘stappen te zetten’ of ‘door te gaan’.

In het blog 7 redenen om samen te wandelen lees je er nog veel meer over.

Met VakantieAnders wandelen

We verkennen op onze wandeldagen telkens een ander gebied.  Onze natuurgids Dorine vertelt onderweg over planten, bomen en andere weetjes van de natuur. We wandelen ongeveer 6 km, soms iets korter, soms iets langer.Je bent van harte welkom om met ons mee te lopen. Om nieuwe mensen te leren kennen, om samen bezig te zijn, een gezellige inspirerende middag te hebben en vol energie weer naar huis te gaan.
Ga je mee?

 

Wandelen met VakantieAnders

Wandelen met VakantieAnders

Wandeldata

28 april in Amersfoort.
We verzamelen om 10:45 uur bij het Master Sha Tao Center Nederland, Nijverheidsweg-Noord 123-127 te Amersfoort (Parkeren langs de vijver)

We maken kennis met elkaar en we ontvangen een introductie over kalligrafie, wat het is en wat je ermee kunt, hoe helend dit werkt.
Het enthousiasme is groot. We hebben een samenwerking met dit centrum, ze komen workshops kalligrafie geven bij onze zomerweken.
Rond 12:15/12.30 uur vertrekken we vanuit dit centrum naar de Soesterduinen voor de Anderswandeling met info over het unieke gebied en een meditatie onderweg. Rond 15:30 uur zijn we weer bij het beginpunt van de wandeling.

26 mei aan de kust bij Den Haag.
meer info volgt.

En verder

Meld je even aan, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
Bijdrage voor de wandeling is € 5,00. Bij aankomst te betalen.
Onderweg stoppen we om op een bankje of in het gras je zelf meegebrachte lunch op te eten.
We eindigen de wandeling ook weer bij de verzamelplaats.

 

WhatsApp chat