Workshops met Kerst en OudenNieuw

 

Dreamtime healing

Hoe heerlijk is het om jezelf neer te vleien op een matje. En dan een Dreamtime healing te mogen ontvangen. Je bent in een ruimte met lekkere geuren, kaarslichtjes aan en zachte geluiden. Je installeert je onder een warm dekentje met je hoofd op een kussen en je ligt te wachten op wat komen gaat.

Kookkunst - (h)eerlijk koken

Een workshop om je vingers bij …
te gebruiken en gerechten samen te stellen met supergezonde
ingredienten en specerijen. In de ‘masterclass’ van de Ayurvedisch kokkin Rada wordt de vedische kookkunst, gerechten uit de Indiase vegetarische keuken, bereikbaar voor iedereen. Samen een (h)eerlijk diner bereiden. Verwennerij en sensatie  voor je smaakpapillen!
Rada Meursing geeft met Kerst deze kookworkshop.

 

 

Familie opstelling

Een Familieopstelling is een manier om inzicht te krijgen in iets wat je bezig houdt, een moeilijke kwestie, een conflict of iets waar je in vast zit. Door je verlangen te gaan verwoorden en te zoeken naar obstakels die je tegen komt, kun je deze opstellen en gaan beleven en emoties ervaren. Het kan intensief zijn en een heel bevrijdende werking hebben. We creëren een veilige omgeving waarin het mogelijk is om iets van jezelf te onderzoeken.

Geef 2019 een beeld

In deze inspiratieworkshop gaan we beelden en vormen verzamelen waar “ons oog op valt”.
We schuiven, ordenen, knippen, draaien, scheuren, plakken en componeren tot een eigen compositie ontstaat. Je ontdekt in deze workshop hoe je jouw nieuwe jaar kunt verbeelden. Vang je ideeën, wensen en dromen in een verrassend beeld voor 2019 ! Sandra den Ouden geeft deze workshops.

Massage

Massage workshops waarin je elkaar een masseert, je geeft en je ontvangt een massage om te ontspannen en van te genieten. Massage is aanraken en aanrakingen zijn levensbehoeftes. Deze workshops zijn leuk voor beginners en gevorderden.

Pathoum schrijven

Dat is een Tibetaans gedicht om over een thema dat actueel is voor jou te schrijven. Al schrijvende maak je een gedicht dat niet hoeft te rijmen. Het is als een ui die je afpelt om steeds een laagje verder naar binnen te gaan. Om verrassende ontdekkingen te doen. Je staat versteld van je eigen creativiteit en een verbluffend resultaat.

Blog Blijheid

Blog Vriendschap

Mandala tekenen

Een mandala is een cirkel of wiel (in de oude taal Sanskriet). Het staat symbool voor binnen en buiten, voor de oneindigheid van het leven. De beroemde psychiater Carl Gustav Jung noemde het ’de spiegel van de ziel’.
Boeddistische monnikken maken prachtige zandmandala’s met heldere kleuren, of in andere culturen vind je ook mandala’s van groenten, fruit en zaden als dankbetoon aan de oogst.

Om het vuur

In de donkere dagen is het heerlijk om je op te warmen aan het vuur, gehuld in een warme deken en de koude lucht inademend.
Delen bij het vuur wat je bezighoudt, verhalen vertellen aan elkaar en samen de initimiteit, creativiteit en levendigheid van het vuur te voelen.

Dansmeditatie

Blog Dans meditatie
‘De meditatie van de 4 richtingen’ is een dans van Osho met aandacht voor de ademhaling. Via een rustige dans kom je in een fijne cadans waarbij je naar binnen keert en ontdekt hoe het voelt in jezelf.

NLP

De kaart is niet het gebied is een oefening uit NLP waarbij je eens anders kijkt naar een situatie. Vanuit meerdere invalshoeken benader je het onderwerp dat je inbrengt en dat geeft je verrassende inzichten. Het is ook een leuke oefening om elkaar beter te leren kennen.

Mindfulness

Mindfulness is aandacht hebben voor alle emoties die er zijn en er evenwichtig mee omgaan. Je bent niet je emotie, maar je mag hem wel ervaren. Je hoeft het niet te onderdrukken noch te overdrijven. Voelen wat er is, het mag er zijn en je mag het weer laten gaan. Ook al kan dat lastig zijn. Bij onze kerstdagen staan we hier bij stil. En met alles wat er is gaan we er mooie dagen van maken. 

En meer...

Djembe
Natuurwandeling
Theatersport
Boekenstand
Dansen
Oudejaarsavondritueel